Foto: Bildbyrån

Fernandes: "Alla har orealistiska förväntningar på mig"

Publicerad: 2021-03-06 16:28 England

Manchester Uniteds mittfältare Bruno Fernandes har fått kritik för sina prestationer i toppmatcherna. Nu svarar han på kritiken.

Bruno Fernandes, 26, har gjort 15 mål och elva assist på 27 Premier League-matcher för Manchester United den här säsongen.

Men trots de fantastiska siffrorna har han fått kritik för sina prestationer mot de andra topplagen.

– Alla snackar om topp-sex lagen och jag förstår inte vad de menar. Jag har gjort flera mål mot Everton som ligger sexa och även mot Tottenham på straff, vissa menar ju dock att straffar inte räknas vilket är konstigt, säger Fernandes till Sky Sports och fortsätter:

– Förväntingarna är orealistiska. Alla tror att jag ska göra mål och assist varje match bara för att jag spelat väldigt bra sedan jag kom. När folk ser min statsistik tänker de att jag ska göra mål och assist så fort jag spelar.

Han anser att kritiken ibland också blir obefogad och han har svårt att förstå den.

– Många säger att jag slår för mycket felpass och liknande och då är jag sämst på planen. Men i en match mot Basaksehir tappade jag mer bollar än hela deras lag, men jag gjorde två mål och då var jag tydligen bäst på plan. Jag förstår inte, säger Fernandes.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com