Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Granqvist: "Kul att Zlatan vill spela i landslaget igen"

Publicerad: 2021-03-06 14:59 Utlandsproffs

Zlatan Ibrahimovic uppges göra comeback i det svenska landslaget. Nu uttalar sig Andreas Granqvist om situationen.

Idag rapporterade FotbollDirekt att Zlatan Ibrahimovic, 39, kommer att göra comeback i det svenska landslaget. 

Anfallaren uppges bli uttagen i den VM-kvaltrupp som Janne Andersson presenterar den 16 mars. 

En nyhet som landslagets tidigare lagkapten och Helsingborgs IF:s spelande sportchef Andreas Granqvist, 35, är glad över.

– Vi får väl se vad som händer, landslagstruppen tas ut den 16:e, men det är väl ingen vild gissning att så kan vara fallet. Han är Sveriges bäste fotbollsspelare och efter att han och Janne snackade för ett tag sedan kom öppningen. Det är kul att Zlatan vill spela i landslaget igen. Vi kommer få stor nytta av honom så klart, säger Granqvist till Helsingborgs Dagblad och fortsätter:

– När Janne första gången åkte till Milano och de träffades, och jag efter det pratade med Janne, blev jag ganska säker på att om Zlatan är skadefri, och allt går enligt plan, så är han sugen på att spela ett mästerskap igen.

Granqvist själv har inte blivit uttagen till landslaget sedan hösten 2019 på grund av skada. Men nu närmar han sig en comeback till planen.

– Jag är väldigt nära nu. Jag har kört för fullt denna vecka och det känns bra. Hade det till exempel varit en avgörande match där vi hade chansen att säkra allsvensk uppflyttning hade jag spelat. Men nu bedömer det medicinska teamet att det ger mig mer att träna hårt en vecka till, säger Granqvist.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com