Foto: Bildbyrån

Klopp: "Ingen behöver oroa sig för Liverpools framtid"

Publicerad: 2021-03-06 12:08 England

Förra säsongen tog Liverpool sin första ligatitel på 30 år men i år har klubben det tuffare. Nu uttalar sig Jürgen Klopp om situationen.

Efter 27 spelade omgångar ligger Liverpool på en sjunde plats i Premier League, 22 poäng bakom ledarna Manchester City och fyra poäng ifrån en Champions League-plats.

Avståndet till Champions League-platsen kan dessutom bli ännu större då både Everton och West Ham har en match mindre spelad. 

Laget har förlorat fem raka matcher på Anfield, en plats där de innan den här säsongen inte förlorat på sedan i april 2017. 

Nu uttalar sig Jürgen Klopp om den besvärliga situationen.

– Den här klubben kommer vanligtvis inte vara utanför Champions League. Det här året är svårt och utmanande, det vet vi om. Men potentialen och kraften den här klubben har är en helt annan sak. Ingen behöver oroa sig för klubbens framtid, säger Klopp enligt Goal.com.

Deras svaga säsong har gjort att det spekulerats i om Sadio Mané och Mohamed Salah kommer att lämna i sommar. Men det tror inte Klopp.

– Jag förstår och respekterar frågorna men det är inget vi behöver oroa oss för. Spelarna är lojala och en situation där någon vill lämna för att vi inte spelar i Champions League en säsong kommer inte att hända.

 

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com