Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Max Svensson bekräftar utländska bud

Publicerad: 2021-03-06 11:16 Superettan

Sedan Helsingborgs IF flyttades ner från Allsvenskan har det spekulerats mycket om Max Svenssons framtid. Nu uttalar han sig om situationen.

Max Svensson, 22, gjorde i fjol sex mål och tre assist på 26 allsvenska matcher för Helsingborgs IF och imponerade ofta med sitt spel. 

Därför var han en av de spelare som det spekulerades i skulle lämna klubben. Men än är han kvar i HIF trots att det funnits intresse.

Svensson bekräftar att det holländska laget Willem II och det ryska topplaget Sotji varit intresserade.

– Det som stått i media har varit hyfsat rätt. Det har varit någon summa pengar som kanske inte alltid har stämt, men annars är det mesta relativt sant, Max Svensson till Helsingborgs Dagblad och fortsätter:

– Det är Willem II och Sotji som varit konkreta. 

Men trots att det inte blivit någon flytt är Svensson lugn och har ingen stress att lämna Helsingborg.

– Det hade varit skillnad om jag gått in i det här året med stora förväntningar om att jag verkligen ska komma iväg. Då hade jag nog varit mer besviken än vad jag är. När du sitter på ett avtal måste du alltid vara beredd på att du får sitta ut det. HIF vill gärna behålla mig. De tycker att jag är en viktig spelare. Det är bättre att gå in med noll förväntningar och så får man se vad som händer.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com