Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Tomasson kommenterar Birmančević - och Colak

Publicerad: 2021-03-05 17:40 Allsvenskan

Malmös tränare Jon Dahl Tomasson är nöjd med värvningen av Veljko Birmančević, men vill inte bekräfta att Antonio Colak är på ingång.

Den serbiske yttern Veljko Birmančević, 23, skrev på för Malmö FF i dagarna. En värvning Jon Dahl Tomasson är nöjd med.

– Det är en ung spelare som visat framfötterna. Klubben har följt honom under en längre tid. Vi vet hans kvaliteter i anfallsspelet, han har fart och kan spela på bägge kanterna. Han kan spela som “tia” och har mest spelat på vänsterkanten i år. Vi är glada för att ha in en spelare och det är alltid viktigt att få en annan dynamik i omklädningsrummet när en ny spelare kommer. Det är jag väldigt glad över, säger tränaren till Fotbollskanalen.

Enligt grekiska medier är MFF dessutom nära att göra klart med den kroatiske anfallaren Antonio Colak. 27-åringen väntas ansluta från PAOK på lån med köpoption.

– Klubben arbetar hårt på att förstärka truppen. Det ska man göra hela tiden och som klubb är det viktigt att ha en dynamisk gång i omklädningsrummet. Det är riktigt viktigt för ett lag och speciellt för ett framgångsrikt sådant när det kommer dynamik, säger Tomasson till Fotbollskanalen. 

Malmö FF vann Allsvenskan i fjol, men har haft en tuff försäsong. Det blev respass i svenska cupen redan i gruppspelet.

David Lind
david@fotbolltransfers.com