Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Söder om Hamsik: "Det verkar otroligt om det vore så"

Publicerad: 2021-03-05 14:30 Allsvenskan

IFK Göteborgs anfallare Robin Söder var skadad stora delar av förra säsongen. Fotbolltransfers.com har pratat med 29-åringen om tuffa skadeperioden, framtiden – och transferryktena som slog ned som en bomb.

Robin Söder, 29, flyttade hem till IFK Göteborg 2019 och öste in mål i Allsvenskan. Men fjolåret fick anfallaren förstört på grund av skador.

Nu är Söder tillbaka på allvar och ser fram emot en ny säsong i Allsvenskan.

Fotbolltransfers.com har pratat med anfallaren om den kämpiga skadeperioden, ryktena att landslagsmeriterade Marcus Berg och Oscar Wendt är klara – och transferbomben som placerar tidigare världsstjärnan Marek Hamsik i Blåvitt.

Det var i förmiddags som nyheten slog ned som en bomb. SportExpressen uppgav att tidigare Napoli-stjärnan Marek Hamsik är muntligt överens med IFK Göteborg – och att bara detaljer kvarstår innan en övergång är i hamn.

– Haha, jag vet inte vad jag ska säga. Det verkar otroligt om det vore så, säger Robin Söder till Fotbolltransfers.com om uppgifterna.

Har du hört något om det?

– Nej, jag fick höra det precis nu innan du ringde. Jag har inte hört något mer än så. Men alla bra spelare är välkomna till Göteborg.

Tidigare i veckan rapporterade Sportbladet att landslagsmeriterade Marcus Berg, 34, och Oscar Wendt, 35 – med förflutet i Blåvitt – vänder hem till Göteborg i sommar.

Robin Söder poängterar att det bara är spekulationer ännu, men att det vore roligt om duon flyttade hem.

– Det är väl spekulativt att prata om det egentligen. Men vad gäller Oscar har han spelat tio år i Bundesliga och ”Mackan” har vi sett i landslaget att det är en klasspelare. Som sagt, alla bra spelare är välkomna till Blåvitt. Blir det så vore det roligt för alla parter hoppas jag, säger han till Fotbolltransfers.com.

29-åringen själv har ett år kvar på sitt avtal med IFK Göteborg. Han har ännu inte diskuterat någon förlängning.

– Nej, det är inget vi har pratat om. Det är fortfarande ganska tidigt på året, så det är väl nåt man får ta senare under säsongen, säger Söder.

Har du intentioner att flytta utomlands igen?

– Det blir svårt med familjesituationen. Det får vara något väldigt speciellt om det ska bli av med tre ungar hemma och tjejen som pluggar.

– Det skulle väl gå, men då får det vara nåt väldigt speciellt som sagt, fortsätter Söder.

2019 gjorde Robin Söder 14 mål för IFK Göteborg i Allsvenskan. Bara Djurgårdens anfallare Mohammed Buya Turay gjorde fler med sina 15 mål.

Men fjolåret blev inte alls vad Söder hade tänkt sig. En skada satte stopp för stora delar av säsongen. Det blev till slut nio framträdanden i Allsvenskan.

– Det är väl som alltid när man är vid sidan om, en hjälplös känsla som man ändå får acceptera. Jag hade som mål att komma tillbaka och vara med i truppen de sista matcherna, säger Söder och fortsätter:

– Det blev mitt fokus under våren, jag följde min tidsplan och mitt träningsschema för att kunna vara med sista omgångarna, vilket jag var.

Men i år är Söder tillbaka på allvar.

– Det har funkat bra på försäsongen. Jag har varit med mycket och kört mycket träningar och lite alternativa träningspass för att få ut så mycket som möjligt. Det har funkat bra i cupen, jag känner att den fysiska formen börjar närma sig, säger han till Fotbolltransfers.com.

Han fortsätter om lagets utveckling den här säsongen:

– Vi börjar hitta stabilitet i spelet, även om det fortfarande finns grejer att jobba på. Senast mot Sundsvall gör vi det bra egentligen. Vi har några chanser som vi måste göra mål på för att få någon utdelning men som helhet börjar det sitta ihop bättre och bättre.

IFK Göteborg inleder den allsvenska säsongen borta mot Örebro SK den 10 april.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com