Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Persson tror på Simovic: "Bäste avslutaren som jag tränat eller spelat med"

Publicerad: 2021-03-05 09:06 Allsvenskan

Robin Simovic, 29, har ersatt Astrit Selmani i Varbergs BoIS. Tränaren Joakim Persson är övertygad om att det är en fullgod ersättare.

Varbergs BoIS gjorde nyligen klart med Robin Simovic. Det innebär att anfallaren återförenas med Joakim Persson.

– Jag tror inte att det hade blivit Varberg om inte ”Jocke” varit där. Jag gillar honom som tränare och person. Jag tror att vi kan åstadkomma bra grejer tillsammans. Det är en jäkla utmaning, säger Simovic till HD.se.

BoIS-tränaren passar på att hylla sitt nyförvärv.

– Robin Simovic är kanske den bäste avslutaren som jag tränat eller spelat med. Jag har ändå spelat med Jörgen Pettersson (i MFF), Jari Litmanen (Hansa Rostock) och Filippo Inzaghi (Atalanta), men när det kommer till själva avslutsdelen har jag inte sett någon annan som sätter nio av tio chanser. Han kan göra allt mellan 10 och 25 mål, säger han till HD.se.

Den allsvenska klubben värvade Simovic från norska Odds BK. Anfallaren har dock fortsatta ambitioner om att komma ut i världen igen.

– Det här ingen slutdestination. Just nu passar det bra för mig. Mina ambitioner är fortfarande skyhöga. Det finns många platser i fotbollsvärlden där man kan spela. Jag låser inte fast mig vid någon, men jag hade en bra tid i Japan. Om jag hade fått återvända dit hade jag inte klagat, säger Simovic till HD.se.

29-åringen gjorde två mål och två assist på 13 seriematcher för Odds BK i höstas.

Simovic har tidigare representerat klubbar som Helsingborgs IF, Ängelholms FF och italienska Livorno.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com