Foto: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån

Heintz: "Stahre sa att jag skulle välja BK Häcken"

Publicerad: 2021-03-04 20:22 Allsvenskan

Häckens nyförvärv Tobias Heintz hade flera anbud från andra klubbar men valet föll på BK Häcken. Nu berättar han att Mikael Stahre uppmanade honom att gå dit.

Tobias Heintz, 22, kom till BK Häcken från den turkiska klubben Kasimpasa i början av februari.

Nu avslöjar norrmannen i en intervju med Fotbollskanalen att han hade flera andra anbud. 

– Det som lockade med Häcken var att jag visste att det är ett topplag i allsvenskan. Jag har alltid haft i bakhuvudet att jag skulle vilja spela i allsvenskan någon gång i karriären. Jag visste också hur Häcken är och hur de spelar fotboll, samtidigt som de hade en klar plan för mig. Jag hade en del andra anbud som var intressanta, men när jag fick höra om Häcken och deras plan, så var det inget att tveka på, säger Heintz.

Yttern berättar också att en av de personer han rådfrågade inför flytten var Mikael Stahre som han hade som tränare i Sarpsborg.

– Jag visste att han har varit tränare i Häcken och han var en av de som jag frågade, som har koppling till klubben. Jag sa till honom att Häcken är intresserat och frågade vad han tänkte. Då sa han: ”Om Häcken är en möjlighet för dig, kör på. Det kommer att passa dig perfekt”. Han var väldigt tydlig där. Det var ett ganska klart svar på en enkel fråga, säger han och fortsätter:

– Jag pratade även med ett par andra spelare som spelat i allsvenskan och som spelat i Turkiet som känner till Häcken bra och alla hade bara positiva grejer att säga.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com