Foto: Javier Barbancho/Bildbyrån

Uppgifter: Förhandlingarna mellan Ramos och Real Madrid i kritiskt läge

Publicerad: 2021-03-04 16:17 Spanien

Real Madrid och Sergio Ramos har hamnat i ett dödläge i kontraktsförhandlingarna och inget tyder just nu på en lösning, skriver spanska tidningen AS.

Sergio Ramos, 34, sitter på ett utgående kontrakt med spanska giganten Real Madrid. Parterna har förhandlat om en förlängning under en längre tid.

Nu skriver AS att förhandlingarna hamnat i ett farligt dödläge. Parterna har inte kommit närmare en lösning och fortsatt långt ifrån varandra.

Reals president Florentino Perez vill sänka Ramos nuvarande lön med 10 procent, vilket spelaren inte vill acceptera, för att förlänga med två år.

Ramos kan dock behålla sin lön på 12 miljoner euro netto om han nöjer sig med ett ettårskontrakt. Men 34-åringen vill ha ett längre avtal.

Den spanske landslagsstjärnan vill inte att en reducering av lönen ska vara inskrivet i det nya kontraktet. Han föredrar att förhandla separat om en reducering relaterad till pandemin.

Samtidigt försöker Real värva stora spelare som Kylian Mbappé och Erling Håland och Ramos känner att klubben då har råd att betala honom vad han förtjänar, skriver tidningen.

Ramos är fortsatt angelägen om att stanna i Real karriären ut, i synnerhet då familjen verkligen är rotad i Madrid.

Spelaren känner att han fortfarande har två-tre år kvar på den absoluta toppnivån, men ser Reals inställning till förhandlingarna som ett tecken på att de inte är säkra på att han håller så länge.

Mittbacken kommer att börja lyssna på bud från andra klubbar om ingen utveckling sker. Och just nu är det inget som tyder på att någon av parterna är redo att backa från sina krav, enligt uppgifterna.

David Lind
david@fotbolltransfers.com