Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Officiellt: Rasmus Bengtsson bryter med Malmö FF

Publicerad: 2021-03-04 14:39 Allsvenskan

Rasmus Bengtsson och Malmö FF går skilda vägar. Den tidigare landslagsbacken har brutit sitt kontrakt i förtid.

Malmö FF meddelar på sin officiella hemsida att mittbacken Rasmus Bengtsson, 34, lämnar klubben.

– Malmö FF och Rasmus har tillsammans kommit fram till en lösning i samförstånd. Vi har haft en bra dialog och är överens om att gå skilda vägar, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till hemsidan och fortsätter:

– Det är naturligtvis väldigt tråkigt att det har blivit så här. Samtidigt är det skönt att vi har kommit till ett avslut för situationen var inte gynnsam för varken oss eller Rasmus. Vi har hittat varandra i detta på ett bra sätt och är eniga i beslutet.

Bengtsson har i dagsläget inte klart med någon ny klubb.

– Min största dröm som liten fotbollskille var att få spela i MFF:s A-lag. Den drömmen har jag fått uppfylla. Jag har fått uppleva många framgångar med SM-guld och Europaspel. De fem åren kommer jag att ta med mig även om ett år på slutet inte blev som jag hade tänkt, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Det är klart att det har funnits meningsskiljaktigheter under det sista året. Jag är besviken och tycker inte att jag fick chansen att bevisa mig efter min skada. Men i mina relationer med lagkamraterna och klubben i sig finns inga ”hard feelings”. Nu har vi hittat en lösning och det känns som en lättnad. – Vad som blir mitt nästa kapitel vet jag inte än. Det känns skönt att få ett avslut här och lugn och ro kring det. Jag ska samla på mig lite energi och sedan får vi se vad som händer i framtiden. Än så länge är ingenting klart.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com