Foto: Lee Smith/Bildbyrån

Jürgen Klopp: "Jag är ansvarig för detta närmaste åren"

Publicerad: 2021-03-04 11:10 England

Jürgen Klopp kopplas ihop med förbundskaptensjobbet i Tyskland. Men nu antyder tränaren att han ämnar att stanna i Liverpool ett tag till.

Jürgen Klopp sitter på ett kontrakt till sommaren 2024. Det har dock spekulerats om att han kan lämna Liverpool två år i förväg för att ta över det tyska landslaget.

Nu uttalar sig Klopp om pressen på honom och Liverpool och antyder att han kommer fullfölja sitt kontrakt.

– Problemet är att fotboll handlar om resultat och om de här små sakerna som är bättre än tidigare inte leder till bättre resultat, då vill folk inte höra om dem. Om vi vinner 15 eller 20 matcher i rad lyssnar folk på mig och säger: "Herregud, vilken typ av genialiska saker säger han". När vi inte vinner matcher kan jag säga exakt samma saker och folk kommer att säga, "Ja, ja, ja, se bara till att du vinner matchen", säger han till Sky Sports.

– Jag vet det, det är absolut inget problem. Jag är ansvarig för detta, inte bara nu utan även för de närmaste åren. Det är därför vi inte låter den här tiden passera utan att få en liten fördel av den. Vi kan inte bevisa det nu för vi är fortfarande i situationen. Vi måste bevisa det lite senare, fortsätter Klopp.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com