Foto: Bildbyrån

Borussia Dortmund: "Vi kan behöva sälja nyckelspelare"

Publicerad: 2021-03-03 20:20 Övriga Europa

Borussia Dortmunds ekonomi har drabbats hårt av Coronapandemin. Nu uttalar sig klubbens vd Joachim Watzke om det kommande transferfönstret.

Borussia Dortmunds vd Joachim Watzke uttalar sig i en intervju med Marca om den tuffa smäll som klubbens ekonomi tagit det senaste året.

– Pengarna som vi för stunden förlorar kommer ta lång tid att återhämta sig ifrån, det kommer inte gå snabbt. Jag tror det kommer att ta minst fem år innan vi når den status vi hade innan viruset slog till, säger Watzke. 

Samtidigt ryktas ständigt deras nyckelspelare Jadon Sancho, 20, och Erling Håland, 20, bort från klubben. 

Manchester United, Real Madrid, Manchester City och Paris Saint-Germain är bara några av de klubbar som ryktas vara intresserade av duon.

Watzke kan inte heller utesluta att de kan behöva att sälja spelare i sommar.

– Vi är mitt i en pandemi och då kan jag inte utesluta någonting. Vi kan behöva sälja en nyckelspelare. Men det är samtidigt inte vårt mål, vi vill ha ett slagkraftigt lag på planen men samtidigt en stabil ekonomi, säger han och fortsätter:

– Om vi ska spela utan publik nästa säsong också är det något som vi kommer behöva att överväga. Vi kommer inte be om ett banklån bara för att kunna behålla en spelare.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com