Foto: Bildbyrån

IK Sirius gick plus med 8,4 miljoner under 2020

Publicerad: 2021-03-03 19:12 Allsvenskan

IK Sirius hade till skillnad från många andra klubbar ett bra ekonomiskt år 2020. Klubben gick enligt bokslutet plus med drygt 8,4 miljoner kronor.

Enligt Uppsalas Nya Tidning kommer IK Sirius under föreningens årsmöte nästa onsdag presentera klubbens bästa ekonomiska resultat någonsin. 

Enligt uppgifterna visar årsbokslutet att de 2020 gjorde en vinst på drygt 8,4 miljoner kronor, hela fem miljoner kronor över budgeten. Detta trots spel utan publik och en rådande Coronapandemi.

Det ska till stor del bero på den vunna tvisten om övergångspengarna för Kingsley Sarfo och dels en lyckad aktieförsäljning.

– Jag är jätteglad och stolt över det. Sedan är det så att resultatet är på grund av extraordinära intäkter. Tar man rörelsens resultat, driften av den förra året, så gick den inte runt. Trots det har vi lyckats med aktieförsäljning och annat som har vägt upp för det. Jag är jätteglad över det och det skapar en ro inför alla oklarheter vi ändå har framför oss, säger Sirius klubbdirektör Christer Abrahamsson till UNT.

Aktieförsäljningen har också den gått uppåt. 2019 sålde man andelar för 4,4 miljoner kronor, men 2020 är den siffran knappt 7,5 miljoner.

– Där är jag faktiskt väldigt stolt för det innebär att Sirius har blivit attraktivt och det är tydligt. Vi har fått den möjligheten genom att lyckas vara attraktivt och det är en stor eloge till hela verksamheten, säger Abrahamsson.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com