Foto: Bildbyrån

David Accam: "Jesper Jansson fick mig att välja Hammarby"

Publicerad: 2021-03-03 19:00 Allsvenskan

David Accam är tillbaka i Sverige och är nu redo för spel i Hammarby IF. Nu uttalar han sig om varför han valde just Hammarby.

David Accam, 30, hade tre bra år i Helsingborgs IF mellan 2012 till 2015 innan han flyttade vidare till USA.

Där har han representerat klubbar som Chicago Fire och Philadelphia Union och nu senast Nashville SC.

Men nu är han tillbaka i Sverige, det blev nyligen klart att Hammarby IF lånar in den kvicka anfallaren under den kommande säsongen.

– Det känns fantastiskt att vara här. Jag hade en väldigt bra tid i Sverige sist. Jag älskar Sverige. Det är ett fantastiskt land. Jag kom hit sist och hade en underbar tid. Jag träffade många fina vänner och nu när jag letade efter någonstans att flytta kände jag att jag vet hur det fungerar här och hur folket är här. Det var ett enkelt beslut för mig att fatta, att flytta tillbaka till Sverige, säger Accam till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Jesper Jansson är den stora anledningen till varför jag kom hit. Han kan mig. Det kommer bli enkelt för mig att komma hit och jobba med honom igen. Han tog mig till Helsingborg och behandlade mig som sin son. Han är som en pappa för mig. Vi har hållit kontakten.

Han beskriver tiden i USA som bra men Accam har under tiden där fått uppleva två traumatiska händelser.

– Min lägenhet förstördes av en tornado, allt förstördes. Min familj och jag har tur som överlevde. Det har varit mycket och i Chicago gick jag in i ett område där det var skottlossning. Det var som en krigszon. Jag hade tur som överlevde då också. Men jag hade en fin tid i USA. Det är ett fint land.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com