Foto: Juan Medina/Bildbyrån

Laporta: "Om jag inte vinner kommer Messi lämna Barcelona"

Publicerad: 2021-03-03 13:44 Spanien

Presidentvalet i spanska storklubben Barcelona närmar sig. Lionel Messis framtid kan bli en avgörande faktor till utgången.

Joan Laporta har under en längre tid pekats ut favorit att bli nästa president i Barcelona.

Laporta, som tidigare varit president i klubben, hävdar nu att han är nyckeln till att behålla Lionel Messi, som sitter på ett utgående kontrakt.

– Jag har en fantastisk relation med Leo och han kommer att överväga vilket förslag jag än kommer med. Om jag inte vinner är jag säker på att Leo inte kommer att stanna kvar i Barcelona, säger Laporta till RAC1.

– Messi kommer att överväga erbjudandet vi ger honom. Jag är övertygad om att om de andra kandidaterna vinner kommer Messi inte stanna kvar i Barcelona. Han var inte nöjd under Freixas tid i styrelsen, fortsätter han.

Victor Font, som också kandiderar i presidentvalet, tror dock att även han kan locka kvar Messi genom att hämta tillbaka Xavi.

– Messi har sagt till oss att det som är viktigt för honom att stanna är det sportiga projektet. I det här fallet finns det ingen bättre att övertyga honom än Xavi Hernandez, säger han till Radio Marca.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com