Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Aiesh ser ut att stanna i IFK Göteborg: "Har visat en helt annan vilja"

Publicerad: 2021-03-03 09:40 Allsvenskan

Hosam Aiesh, 25, har tidigare uttryckt att han vill lämna IFK Göteborg. Men nu ser yttern ut att stanna och kriga om sin plats.

Hosam Aiesh, 25, fick begränsat med speltid i IFK Göteborg när Roland Nilsson tog över spakarna.

Under hösten och vintern placerades han i andra klubbar. Bland annat i Bulgarien och Kina, men även rivalen AIK i Allsvenskan.

Nu verkar yttermittfältaren bli kvar, trots allt. I en intervju med Göteborgs-Posten har sportchef Pontus Farnerud uttalat sig.

– Vi, precis som Hosam, är besvikna över vad han presterade 2020 och han är besviken över sin speltid. Vi har haft en dialog om olika möjligheter, att stanna kvar eller att hitta en ny klubb. Det här handlar om hur det ser ut här för honom. Men jag måste säga att under 2021 har Hosam visat en helt annan vilja både på och utanför planen till att bidra för laget, säger sportchefen till GP.

Även tränaren Roland Nilsson är enig att Aiesh har hittat tillbaka till spelglädjen.

– Han kämpar på bra och står i på ett annat sätt och är mer beslutsam än vad han var i slutet av förra säsongen. Jag tror att han vill visa att han är bättre och vill vara med och kriga, säger han till GP.

Huvudrollsinnehavaren själv, Hosam Aiesh, vill spela regelbundet i år.

– Jag tycker själv att det blev väldigt fel med att jag skulle vilja lämna. Det jag sa var ju att om man inte får spela, då kan man söka sig vidare. Om jag får en chans så vill jag ju vara kvar här och alla får tolka det jag sa som man vill. Jag vill spela i IFK Göteborg och göra det så bra som möjligt. Alla spelare vill ju spela matcher och kriga för att ta en plats. Jag kommer jobba för det och sedan får tiden utvisa vad som händer, säger han till GP.

Aiesh gjorde tre mål och en assist på 21 matcher i Allsvenskan i fjol.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com