Foto: Matteo Gribaudi/Bildbyrån

Ibrahimovic svarar LeBron James: "Vi idrottare förenar världen - politik delar världen"

Publicerad: 2021-03-02 14:42 Italien

Följetongen mellan Zlatan Ibrahimovic och LeBron James fortsätter. Milans svenske anfallare förtydligar sin pik mot basketstjärnan.

I en intervju med Discovery pratade Zlatan Ibrahimovic, 39, nyligen om basketstjärnan LeBron James, 36.

LeBron har varit väldigt politiskt aktiv engagerad i Black Lives Matter-rörelsen. Zlatan tyckte att LeBron borde hålla sig till basketen.

– Han är fenomenal på det han gör. Men jag gillar inte när folk som har någon slags status sysslar med politik på samma gång. Jag menar, gör det du är bra på. Håll dig till det du gör. Jag spelar fotboll för att jag är bäst på att spela fotboll. Jag sysslar inte med politik. Om jag hade varit en politiker hade jag sysslat med politik. Det är det första misstaget folk gör när de blir kända och uppnår en viss status. Håll dig borta. Bara gör det du är bäst på, för det ser inte bra ut, sa svensken.

LeBron var dock snabbt ute och replikerade Milan-stjärnan.

– Jag kommer aldrig att vara tyst om saker som jag tycker är fel. Jag har valt att prata om mitt folk, jämställdhet, sociala ojämlikheter, rasism, svårigheter att rösta. Jag har varit en del av det samhället och sett vad som pågår. Det finns inte en chans att jag enbart kommer hålla mig till sport. Min röst på den här plattformen är alldeles för kraftfull för det, sa basketstjärnan i dagarna.

LeBron pikade även Zlatan för att han själv uttryckt att det funnits rasism inom svensk fotboll.

I samband med en presskonferens inför San Remo-festivalen passar Zlatan på att förtydliga sitt utspel mot LeBron.

– Rasism och politik är två olika saker. Vi idrottare förenar världen, politik delar världen. Alla är välkomna, det har ingenting att göra med var du kommer ifrån, vi gör vad vi gör för att förena. Vi gör inte andra saker eftersom vi inte är bra på det, annars skulle jag vara i politiken, säger Zlatan enligt Football Italia.

– Det är mitt budskap. Idrottare måste vara idrottare, politiker måste vara politiker, fortsätter 39-åringen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com