Foto: Bildbyrån

Sandefjord och allsvenska klubbar jagar Stefan Batan

Publicerad: 2011-11-04 20:47 Superettan

Stefan Batan sitter på ett utgående kontrakt med Assyriska FF - som gärna vill behålla vänsterbacken. Men får konkurrens av allsvenska klubbar och norska Sandefjord. ”Kommer vänta in i det sista”, säger han.

Haris Laitinen förlängde sitt kontrakt med Assyriska FF i går. Desto svårare blir det att behålla vänsterbacken Stefan Batan.

– Jag har inget konkret anbud på bordet. Men två-tre allsvenska klubbar har visat intresse. Även en norsk och en dansk klubb finns med i bilden, säger Batan till fotbolltransfers.com.

Vilka klubbar är det?

– Jag kan tyvärr inte nämna vilka de allsvenska klubbarna är, inte heller den danska men det är högstaligan. Den norska klubben är Sandefjord, det kan jag säga.

– Det var min förre lagkamrat Petter Magnusson, som spelar där nu, som ringde mig och sa att Sandefjord är intresserade av mig som vänsterback. Han sa att de är på väg upp till Tippeligan, men sedan lyckades de inte ta sig upp utan slutade fyra i Adeccoligan.

Är det ändå intressant med spel i Adeccoligan?

– Ja det kan ändå vara intressant. Ekonomin är viktig för mig då jag inte är så ung längre och jag har fru och barn. Kommer de med något bra så tar man ställning till det, även om det är andraligan.

Men främst vill Stefan Batan ta klivet upp i Allsvenskan. Han känner sig redo att återvända till finrummet. Men Assyriska FF är inte uteslutet.

– Jag stänger aldrig dörrarna för Assyriska, det är min moderklubb och jag trivs bra. Men hade jag spelat i en annan klubb i Superettan så hade jag stängt dörren, säger Batan till fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Men jag vill till Allsvenskan, ska jag göra det så är det nu. Jag är 26 och bosman. Det är läge nu. Därför lutar det åt att jag kommer vänta in i det sista. Visst är Assyriska med i bilden, men jag vill och känner att jag ska spela högre upp.

Batan har ingen agent som representerar honom. Han vill ta hand om förhandlingarna på en egen hand.

– Men jag har inte suttit med något av lagen än och förhandlat, inte ens med Assyriska. Det är jättesvårt att veta vad som ligger närmast till hands nu. Jag vet mer slutet av månaden, avslutar Stefan Batan.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com