Foto: Maxim Thoré/Bildbyrån

Officiellt: Wille Jakobsson klar för IFK Norrköping

Publicerad: 2021-03-01 13:03 Allsvenskan

19-årige Wille Jakobsson är klar för IFK Norrköping i Allsvenskan. Målvakten kommer närmast från AFC Eskilstuna i Superettan.

IFK Norrköping har gjort klart med 19-årige Wille Jakobsson från Superettanklubben AFC Eskilstuna.

I fjol gjorde målvakten 14 matcher från start i Superettan.

– IFK Norrköping är en stor klubb, en av de största i Sverige, och jag ser fram emot att få spela här. Jag känner att det här var det absolut bästa valet för mig, säger Wille Jakobsson till klubbens hemsida.

IFK Norrköpings tränare Rikard Norling kommenterar värvningen till Norrköpings hemsida.

– Wille är en riktigt talangfull målvakt som Maths (Elfvendal, målvaktstränare) haft ögonen på ett tag. Vi är glada över att vi lyckats knyta till oss Wille och vi tror att han har potential att bli förstamålvakt på något eller några års sikt. Det är imponerande att han vid den ringa åldern har spelat nästan 20 matcher i Superettan, säger Norling.

AFC Eskilstuna bekräftar också övergången på sin officiella hemsida.

– Vi hade gärna sett att Wille förlängde med oss och fortsatte sin utveckling som bara gått uppåt sen han kom till AFC. Med Johan Wiland och övriga ledare hade han haft alla chanser att ta ytterligare steg hos oss. Men som vi sagt tidigare så kommer vi aldrig att stå i vägen för en spelare som vill vidare i sin karriär. Wille har gjort sitt val och vi gratulerar IFK Norrköping till en bra värvning, säger klubbens ordförande Alex Ryssholm till hemsidan.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com