Foto: Bildbyrån

Erdal Rakip: "Jag vill såklart komma ut igen"

Publicerad: 2021-03-01 10:10 Allsvenskan

Erdal Rakip är återigen en viktig spelare i Malmö FF. Mittfältaren medger att han på sikt hoppas på ett nytt utlandsäventyr.

Erdal Rakip fick inte regelbunden speltid under Uwe Rösler. Men det förändrades när Jon Dahl Tomasson tog över Malmö FF inför 2020.

Den 25-årige mittfältaren, som för tre år sedan flyttade till Benfica, är återigen viktig för den allsvenska storklubben.

Rakip har två år kvar på sitt kontrakt med MFF. Han berättar dock för Fotbollskanalen att det finns en ambition att komma ut i Europa igen.

– Jag vill såklart komma ut igen, men jag tar det sakta, sakta. Jag vill utvecklas mer här, spela så mycket som möjligt och utvecklas som fotbollsspelare. Sedan får vi ta det som det kommer. Det är bara cupmatcherna som har börjat nu, men inte ligan än. Vi får ta det sakta och sedan får vi se hur det blir i slutet av säsongen, säger han.

Rakip hymlar inte om att steget till Benfica kom för tidigt.

– Senast blev det kanske ett lite för stort steg. Jag får hitta ett mindre steg, där jag får spela direkt. Det viktigaste är att spela matcher. Det spelar ingen roll vilken klubb jag kommer till så länge jag får spela matcher. Då kan man visa vad man går för. Vi får se hur det blir och vilket steg det blir, säger han till Fotbollskanalen.

Mittfältaren gjorde ett mål och fem assist på 26 matcher i Allsvenskan i fjol.

David Lind
david@fotbolltransfers.com