Foto: Anton Vaganov/Bildbyrån

Werner om Lampards avsked: "Känner mig skyldig"

Publicerad: 2021-02-28 19:29 England

Timo Werner uttalar sig om måltorkan och hur det kan ha påverkat utfallet med Frank Lampard som Chelseas manager.

Chelseas anfallare Timo Werner, 24, värvades från RB Leipzig inför den här säsongen, men den tyske landslagsmannen har inte infriat förväntningarna.

Som längst gick Werner 19 tävlingsmatcher utan att göra mål, och i en intervju med Sky Sports berättar han om den tuffa tiden.

– Perioden utan mål var den värsta perioden i min karriär, då jag aldrig har missat så många bra chanser. Jag har aldrig gått så länge utan att göra mål, så jag var väldigt glad över att jag lyckades göra mål för två matcher sedan. Det var en svår tid utan att få uppleva de känslorna.

Frank Lampard fick sparken i januari, något som Werner medger att han har dåligt samvete över.

– När du kommer hit för att spela som anfallare och vara den som gör målen, då är det självklart att jag känner mig lite skyldig över att ha missat så många chanser. För klubben, den gamla managern men också för min egen skull, då jag vill göra mål så ofta jag bara kan, säger tysken och fortsätter:

– Hade jag gjort fyra eller fem mål så kanske managern hade varit kvar här eftersom vi kunde ha vunnit två eller tre matcher till, men det går inte att fokusera alltför mycket på det förflutna.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com