Foto: Michael Steele/Bildbyrån

Tuchel ville värva Fernandes till PSG: "Kämpade för det"

Publicerad: 2021-02-28 11:00 England

Chelsea tar emot Manchester United på söndagen. Thomas Tuchel avslöjar att han ville värva Bruno Fernandes till Paris Saint-Germain.

Bruno Fernandes, 26, lämnade Sporting Lissabon för spel i Manchester United i januari 2020 och har sedan dess vuxit ut till en av Ole Gunnar Solskjaers allra viktigaste spelare.

Den här säsongen har den offensiva mittfältaren noterats för 22 mål och 13 framspelningar på 38 tävlingsmatcher för sitt Manchester United.

Inför söndagens möte med Chelsea avslöjar managern Thomas Tuchel att han under sin sejour i Paris Saint-Germain försökte värva Fernandes till den franska huvudstaden.

– Min första sportchef i Paris, Antero Henrique, en portugisisk sportchef, kände Fernandes väldigt väl. Vi kämpade för att få honom till vårt lag. Jag tittade närmare på honom, vi tittade på fler och fler matcher, följde honom och försökte hålla kontakten för att få det att hända, säger Tuchel enligt Goal.com och fortsätter:

– Han bestämde sig (för att skriva på för United) och jag var aldrig personligen i kontakt med honom, men vi försökte och han tog en annan väg. Det är dåligt för oss att vi måste spela mot honom.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com