Foto: Bildbyrån

Jardell Kanga tränade med Barça: "Det gick riktigt bra"

Publicerad: 2021-02-27 19:48 Division 1

IF Brommapojkarnas jättetalang Jardell Kanga har nyligen kommit hem efter en veckas besök i Barcelona. Nu uttalar han sig om hur det gick.

Jardell Kanga, 15, blev i början av januari den yngste spelaren någonsin att skriva ett A-lagskontrakt med IF Brommapojkarna.

Avtalet han skrev på med BP är på tre år. Samtidigt som han skrev på kontraktet framkom det att han fått en inbjudan att träna med Barcelonas akademi.

Nu är han nyss hemkommen från besöket i Barça och i en intervju med Sportbladet berättar han om upplevelsen.

– Det var häftigt att vara där och se hur deras unga spelare tar hand om sig själva, hur professionella de är. Jag åkte dit för att bekanta mig med klubben och det känner jag verkligen att jag har gjort under de här dagarna, säger Kanga och fortsätter:

– De flesta spelarna var 02:or och 03:or och ett par år äldre än mig. Det gick Riktigt bra, tycker jag själv. Tempot och tekniken var bra hos spelarna. Vi spelade inga matcher, men jag gjorde alltid mål i smålagsspelet. Det fanns några spelare som var väldigt, väldigt bra.

Kanga säger också att han trivs bra i Brommapojkarna men han stänger ingen dörr för en flytt till Katalonien.

– Jag vet inte mer än att de håller kontakten med de som hjälper mig, bland annat min agent Hasan Cetinkaya. Jag hoppas på det bästa. Jag skulle vara beredd att flytta om de skulle vilja det. Men jag har inte bråttom. Jag trivs väldigt bra att träna med BP:s A-lag och har sökt till Bromma gymnasium med fotbollsinriktning till hösten. Det är viktigt också, säger Kanga.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com