Foto: Bildbyrån

Jürgen Klopp: "Vi behöver inte bygga om"

Publicerad: 2021-02-27 11:50 England

Liverpool har minst sagt haft otur med skador i år och truppens bredd har ifrågasatts. Nu uttalar sig Jürgen Klopp om klubbens planer i sommar.

Liverpool ligger efter 25 spelade omgångar i Premier League på en sjätteplats. 19 poäng efter ledarna Manchester City och fem poäng från en Champions League-plats.

De ordinarie mittbacksparet Virgil van Dijk och Joe Gomez har missat stora delar av säsongen och utöver det har flera nyckelspelare också varit skadade.

Däribland Diogo Jota och Fabinho och nu ser även Jordan Henderson ut att missa de nästkommande månaderna. Skadorna har så klart påverkat lagets prestationer.

Men det har också lett till att truppens bredd har blivit ifrågasatt. Många experter anser att de spelare som kommit in inte håller måttet.

Nu uttalar sig Jürgen Klopp om kritiken och om sommarens transferplaner. 

– Jag hör många säga att vi behöver bygga om. Vi behöver inte bygga om, det betyder tio spelare in och tio spelare ut och det kommer inte att hända, säger Klopp till Sky Sports och fortsätter:

– Årets trupp har knappt fått spela tillsammans en enda gång. Några spelares kontrakt löper ut och de behöver ersättas, det är inte mer än rätt av att kolla över situationen. Utöver det är det klart att några små justeringar kommer att hända, så är det.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com