Foto: Alberto Lingria/Bildbyrån

LeBron James: "Det är roligt att just Zlatan säger det"

Publicerad: 2021-02-27 10:56 Utlandsproffs

Zlatan Ibrahimovics kritiserade LeBron James för hans politiska aktivitet. Nu svarar basketstjärnan på svenskens kritik.

Zlatan Ibrahimovic, 39, gick i veckan ut och kritiserade basketstjärnan LeBron James, 36, för hans politiska aktivitet.

– Han är fenomenal på det han gör. Men jag gillar inte när folk som har någon slags status sysslar med politik på samma gång. Jag menar, gör det du är bra på. Håll dig till det du gör, sade Zlatan till Discovery+.

Nu svarar den världskända basketstjärnan på svenskens kritik.

– Jag kommer aldrig att vara tyst om saker som jag tycker är fel. Jag har valt att prata om mitt folk, jämställdhet, sociala ojämlikheter, rasism, svårigheter att rösta. Jag har varit en del av det samhället och sett vad som pågår, säger James enligt CBS och fortsätter:

– Det finns inte en chans att jag enbart kommer hålla mig till sport. Min röst på den här plattformen är alldeles för kraftfull för det.

Han passar även på att ge Ibrahimovic en extra känga.

–  Det är roligt att just han säger det. Det var väl 2018, när han var i Sverige som han pratade om exakt samma saker. Eftersom hans efternamn inte var likadant som alla andras upplevde han att det pågick rasism ute på planen. Visst sa han det? Ja. Jag är utbildad och har koll, så jag är fel kille att ge sig på. Jag har gjort min hemläxa, säger James.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com