Foto: Bildbyrån

Shearer: "Martial har inte vad som krävs för att vara Uniteds nia"

Publicerad: 2021-02-26 11:32 England

Den tidigare Premier League-stjärnan Alan Shearer är inte alls övertygad om att Anthony Martial kan bli Manchester Uniteds centrala anfallare.

Anthony Martial, 25, har sedan sin ankomst till Manchester United spelat på samtliga anfallspositioner.

Fransmannen själv föredrar att spela centralt, som "nia". Alan Shearer menar dock att Martial inte är bra nog för att axla det ansvaret.

– Jag har läst att Martial vill vara Manchester Uniteds främsta centrala anfallare och att han ser det som sin position. Jag gör inte. Han har varit där i sex år. Förra säsongen var hans bästa vad gäller siffror (poäng), men han har aldrig gjort mer än 20 ligamål på en säsong och jag ser bara inte desperationen, hungern, lusten och kunskapen att vara en "nia", att göra så många mål som han borde, säger han till The Athletic.

– Jag ser talangen men det räcker inte i en klubb som vill utmana om de största utmärkelserna. Martial är ganska nöjd med att tillbringa tid utanför boxen, vilket är en av anledningarna till att de värvade Edinson Cavani och varför, om han är frisk, ligger han före Martial i deras starkaste elva, fortsätter förre skyttekungen.

Martial har gjort sju mål och åtta assist på 32 tävlingsmatcher för Manchester United den här säsongen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com