Foto: Alberto Lingria/Bildbyrån

Zlatan Ibrahimovic kritiserar LeBron James: "Håll dig till det du gör"

Publicerad: 2021-02-25 18:59 Utlandsproffs

Basketstjärnan LeBron James ar varit en av de starkaste rösterna bakom Black Lives Matter-rörelsen och är politiskt väldigt aktiv. Zlatan Ibrahimovic tycker dock att han ska hålla sig till basketen.

I en intervju med Discovery+  lägger Zlatan Ibrahimovic, 39, några minuter på att prata om basketstjärnan LeBron James, 36.

James har varit väldigt politiskt aktiv under sin karriär och i februari jämförde han attacken mot kongressen i Washington med hur Black Lives Matter-demonstrationerna hanterades.

Demonstrationer som James tagit ställning till ett flertal gånger och gjort sin röst hörd i samhället. Ibrahimovic säger dock att James borde hålla sig till basketen.

– Han är fenomenal på det han gör. Men jag gillar inte när folk som har någon slags status sysslar med politik på samma gång. Jag menar, gör det du är bra på. Håll dig till det du gör. Jag spelar fotboll för att jag är bäst på att spela fotboll. Jag sysslar inte med politik. Om jag hade varit en politiker hade jag sysslat med politik, säger svensken och fortsätter:

– Det är det första misstaget folk gör när de blir kända och uppnår en viss status. Håll dig borta. Bara gör det du är bäst på, för det ser inte bra ut.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com