Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Niklas Thor utesluter inte att lägga av: "Det måste kännas rätt"

Publicerad: 2021-02-25 17:00 Allsvenskan

Niklas Thor fick inte förlängt med allsvenska klubben IK Sirius. Fotbolltransfers.com har pratat med 35-åringen om uppbrottet – och framtiden.

Det blev bara inhopp för rutinerade Niklas Thor, 35, i Allsvenskan i fjol.

Nu är mittfältaren klubblös sedan IK Sirius valde att inte förlänga hans kontrakt efter förra säsongen.

Fotbolltransfers.com har pratat med Thor om tiden i Uppsalaklubben – och framtiden.

– Det var en fantastisk resa man fick vara med om. Jag mötte Sirius i division 1 så det känns som man har varit med ända därifrån egentligen. Att få etablera laget i Allsvenskan sen var väldigt speciellt. Det är klubben i mitt hjärta liksom, en förening i en stad jag brinner för. Det har gett mig väldigt mycket och jag har kunnat ge klubben mycket tillbaka känner jag också, säger han.

Hur kändes det att inte få förlängt?

– Det var tråkigt såklart. Jag hade gärna förlängt, säger Thor och fortsätter:

– Jag fick beskedet väldigt sent, vilket också var tråkigt. Sen var det lite synd att det blev som det blev sista året. Det hade varit lättare att hitta andra klubbar annars.

Vad som händer med karriären nu är oklart.

– Det händer väl inte så mycket just nu. Jag har haft lite kontakt med olika klubbar på olika nivåer, men det har inte känts helt rätt med min familjesituation, så det har inte blivit något. Men jag tar det ganska lugnt. Jag går inte runt och tänker att jag måsta ha en klubb. Det måste kännas rätt och något man är 100 procent motiverad för. Jag vill inte göra något halvhjärtat liksom, det har jag aldrig gjort, säger Thor till Fotbolltransfers.com.

Olika nivåer säger du. Vad snackar vi för nivåer?

– Nej, men det är väl i paritet med Superettan ungefär. Men det ska till något speciellt, som du förstår. Det är inte lätt att fylla det tomrum som Sirius har lämnat. Det måste vara ett bra projekt med en bra klubb som passar det sociala med min familjesituation. Jag känner mig i bra form även fast jag inte fick visa det förra året. Men blir det inget så blir det inget. Det är inte så farligt för mig.

Så att avsluta karriären är aktuellt?

– Det är aktuellt att lägga ned karriären. Jag har annat att göra också. Just nu är det inte bara tråkigt med lediga helger, om du förstår vad jag menar. Jag kommer inte ta en klubb bara för att ta det.

Mittfältaren har tidigare lagt fotbollskarriären åt sidan. 2017 lade han skorna på hyllan – trots att han, av Sirius supporterförening, utsågs till 2017 års bästa Siriusspelare. 

Men suget efter fotboll blev för stort. I september 2018 meddelade Sirius att man skrivit ett nytt kontrakt med mittfältaren till och med säsongen 2020.

Men nu är alltså äventyret i Sirius över. Thor berättar att han fortfarande kan bli stoppad på gatan av folk som vill prata fotboll och inte känner till att han har lämnat klubben.

– Det hände senast i dag faktiskt. Det går inte en dag utan att någon vill snacka fotboll. Det är ett privilegium att få vara med om det i sin egen stad, som jag har fått vara. Både vad gäller det sociala att spela fotboll med sina bästa kompisar, men också att få göra det på den högsta nivån i Sverige och faktiskt uträtta något, säger han till Fotbolltransfers.com.

Niklas Thor gjorde sju säsonger i IK Sirius och tog upp laget till Allsvenskan som lagkapten.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com