Foto: Pelle Börjesson/Bildbyrån

Miljardären räddade Dalkurd från konkurs

Publicerad: 2021-02-24 14:17 Division 1

Sarkat Junad räddade Dalkurd FF från konkurs i fjol. Nu har han tagit över som ordförande och planerar att investera fler miljoner.

Sarkat Junad och brodern Kawa har tidigare gått in som finansiärer i Dalkurd FF, men bröt med klubben våren 2018. Det ledde till en ekonomisk kris.

Men Sarkat Junad är tillbaka sedan en tid tillbaka och har räddat klubben från konkurs. Han är dessutom numera ordförande.

UNT skriver att miljardären gick in med 4,5 miljoner kronor under 2020 och att Junad tog klubbens alla kostnader sista månaderna.

– Det var hjärt-lungräddning. Det finns ingen klubb i Sverige som fått så mycket pengar från en privatperson som Dalkurd kommer ha fått efter det här årets slut, inte ens Malmö FF. Det är enorma summor, säger avgående vd:n Memo Meral till UNT.

Sarkat Junad menar att han har en tvåårig plan för Dalkurd och ämnar att fortsätta investera.

– Jag är här för att jag bryr mig och har känslor för laget. Däremot är jag emot de politiska fördelar som vissa försöker få genom att använda Dalkurds namn. Jag investerar för att nå framgångar, jag är genuint intresserad av laget och har alltid varit medlem. Jag har alltid följt laget oavsett om jag har varit inblandad eller inte och de har alltid kommit till oss om det har varit problem, säger han till UNT.

Sarkat Junad betonar att han vill få bort den politiska stämpeln kring Dalkurd och hoppas kunna driva in nya medlemmar. Målet är 10 000 medlemmar.

– Det är många som jobbar hårt för att nå målen i klubben. Vi måste se till att vi kan utöka våra medlemskap så att vi kan överleva. Vi måste ha respekt och se värdet i vår klubb, säger han till UNT.

Dalkurd ramlade ur Superettan förra säsongen och kommer att spela i Ettan Norra i år.

David Lind
david@fotbolltransfers.com