Foto: Magnus Lejhall/Bildbyrån

Förbundets jurister inkopplade gällande Agardius övergång

Publicerad: 2021-02-23 19:06 Allsvenskan

Viktor Agardius hade en muntlig överenskommelse med Mjällby AIF, men skrev sedan på för IFK Norrköping. Nu är Svenska Fotbollförbundet inkopplat för att lösa konflikten.

Mjällby AIF trodde att de hade säkrat en förlängning med Viktor Agardius, 31, tidigare i februari.

Men sedan gjorde vänsterbacken en kovändning och skrev på för konkurrenten IFK Norrköping.

– Jag trodde att han skojade först. Allt var klart och han hade muntligt sagt ja till oss. Vi fotade honom på kvällen i söndags och skulle skrivit kontrakt med honom i dag på förmiddagen, sa Mjällbys sportchef Hasse Larsson till Kristianstadsbladet den 8 februari.

– Men uppenbarligen så har Viktor ingen moral i kroppen. Han ringde mig igår kväll och sa att han hade bestämt sig för Norrköping hur fan man nu kan göra det när man har ett muntligt avtal med en annan klubb, fortsatte han.

Mjällby stannade vid att kritisera sin tidigare spelare utan har drivit ärendet vidare. Blekinge Läns Tidning skriver att Svenska Fotbollförbundets juristet kopplats in.

– Juridiskt sett hade Agardius ett avtal med oss. Han var bunden av det. Han bröt avtalet. Hur hanterar man det? Ja, normalt sett är det den köpande parten som då ska betala, säger Mjällbys ordförande Magnus Emeus till tidningen.

Emeus har pratat med med IFK Norrköpings avgående ordförande Peter Hunt om situationen.

– Norrköpings förklaring är att de visste att Agardius var nära Mjällby, men att deras uppfattning var att det inte fanns något avtal. Det var den informationen de fick av Agardius och det var den informationen de gick på när de skrev ett avtal med Agardius, säger han till BLT.

Mjällby tycker helt enkelt att man ska ersättas likt en vanlig övergång. På frågan vad Hunt tycker om det, svarar Emeus BLT:

– Vi är överens om att vi tycker att förbundets jurister ska titta på det här. De tycker frågan är intressant eftersom något liknande sällan har hänt.

Agardius spelade 26 allsvenska matcher för Mjällby förra säsongen. Hans kontrakt med Norrköping sträcker sig över 2022 med option på ytterligare ett år.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com