Foto: Leon Kuegeler/Bildbyrån

Raiola: "Det är uppenbart att alla ser Håland som en framtida stjärna"

Publicerad: 2021-02-23 18:27 Övriga Europa

Borussia Dortmunds skyttekung Erling Håland, 20, är glödhet på transfermarknaden. Hans agent Mino Raiola utesluter inte en övergång i sommar.

Den norske landslagsstjärnan Erling Håland lämnade Red Bull Salzburg för Borussia Dortmund i januari 2020.

Anfallaren gjorde omedelbar succé i Tyskland och kopplas nu ihop med flera av Europas allra största klubbar.

I en intervju med BBC Sport får Mino Raiola frågan om Håland kan lämna Dortmund redan i sommar.

– Det är uppenbart att alla ser på Erling som en av de potentiella nya framtida stjärnorna eftersom det är så svårt att göra vad han gör i hans ålder på den nivån. Han kommer att bli en av de framtida stjärnorna under det kommande decenniet eftersom vi ser att stjärnor som Ibrahimovic, Ronaldo och Messi kommer till en ålder där alla frågar sig själva: "Hur länge kan vi fortfarande njuta av dem?" Så alla letar efter den nya generationen, säger han.

– Det är maximalt tio klubbar som har råd att köpa (Håland) och ge plattformen du vill ha efter att du varit i Dortmund... och fyra av dessa klubbar är i (England). Jag tror inte att det finns en sportchef eller tränare i världen som skulle säga "inte intresserad". Det är som att säga: "Finns det ett Formel 1-lag som inte skulle vara intresserat av att ha Lewis Hamilton?", fortsätter Raiola.

Håland har gjort 27 mål och sju assist på 25 tävlingsmatcher för Dortmund den här säsongen.

Han har en utköpsklausul på 75 miljoner euro, men den träder i kraft först sommaren 2022.

Real Madrid, Barcelona, Manchester United, Manchester City, Liverpool och Chelsea är några av klubbarna som uppges jaga Håland.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com