Foto: Anders Forngren/Bildbyrån

AIK testar Sebastian Selin: "Ett intresse finns så klart"

Publicerad: 2021-02-23 16:14 Superettan

Han testade med portugisiska Vitória de Guimarães i januari. Nu visar Västerås målvakt Sebastian Selin, 18, upp sig för allsvenska AIK.

Sebastian Selin bekräftar för VLT att han tränat med AIK de senaste två veckorna.

– Det har varit väldigt lärorikt att få komma till en toppklubb i allsvenskan och känna på tempot. Mycket hög kvalitet på spelarna i den truppen. Det gör att man får testa sig ordentligt, säger talangen till tidningen.

Den lovande målvakten, som tillhör Västerås SK i Superettan, menar att det finns ett intresse från Solnaklubben.

– De verkar nöjda med det jag visat upp. Ett intresse finns så klart när man bjuder in mig för att visa upp mig. En baktanke finns säkert med det hela. Men man får ta det lite som det kommer. Jag fick bra feedback efter mina träningar där, säger Selin till VLT.

18-åringen tränade med AIK:s seniortrupp och enligt agenten Mattias Ellhar har de följt talangen under en längre tid.

– Det är ett väldigt tidigt skede än så länge men vi hoppas så klart att det ska bli ett stort intresse. AIK har följt Sebastian under en längre tid och när han skrev på för VSK så var de en av klubbarna som var väldigt intresserade. Det är klart att AIK är en stor förening och om man då får möjlighet att ingå i deras a-lagstrupp som 18-åring så är det lockande, säger Ellhar till VLT.

Selin testade nyligen med portugisiska klubben Vitória de Guimarães

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com