Foto: Krister Andersson/Bildbyrån

Axel Lindahl om flytten: "Det var ett speciellt sätt att bli avslöjad på"

Publicerad: 2021-02-23 21:45 Utlandsproffs

Axel Lindahl ska spela sin fotboll hos norska mästarna Bodö/Glimt i år. Fotbolltransfers.com har pratat med 25-åringen om flytten, Champions League – och dejtandet.

Axel Lindahl, 25, gjorde stor succé i Degerfors IF i fjol och var högst bidragande till att laget avancerade till Allsvenskan.

Wingbacken gjorde ett mål och åtta assist på 30 framträdanden i Superettan i fjol. Det var tillräckligt för att locka till sig intresse från utlandet.

Den första februari presenterades han av norska mästarna Bodö/Glimt – sedan övergången avslöjats av att Lindahl dykt upp på dejtingappen Tinder.

Fotbolltransfers.com har pratat med Lindahl om flytten till norska mästarna, steget från Superettan till Champions League – och dejtandet.

– Haha, ja det var väldigt oväntat kan man väl säga. I synnerhet när man inte ens hade använt appen, så det var ett speciellt sätt att bli avslöjad på, säger Lindahl till FT.

I fredags fick 25-åringen göra sitt första framträdande på planen sedan flytten för några veckor sedan.

– Det var kul att debutera. Det är en sak att träna och en annan att spela match så det var kul att komma ut på fotbollsplanen och känna på det.

Bodö/Glimt vann norska Eliteserien med överlägsen stil i fjol, vilket innebär att laget får kvala till Champions League i år. Ett stort steg från Superettan.

– Det är det sannerligen. Det är ett jättesteg. Men jag ser fram emot utmaningen. Jag kommer vara redo när det väl smäller, säger Lindahl.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

– Vad gäller mig personligen vill jag spela, utvecklas och bidra med mina kvaliteter. Jag hoppas kunna ta stora steg i min utveckling här. Vad gäller för laget är det svårt att säga. Vi kommer ha ett väldigt bra lag och förhoppningen är att vi är med i toppen och slåss om det. Men att vinna serien med 20 poäng som de gjorde i fjol är väl kanske lite högt siktat.

Varför blev det just Bodö/Glimt för din del?

– Sanningen är att jag var inställd på att spela kvar i Degerfors. Men när Bodö/Glimt kom in i bilden var det svårt att tacka nej med den truppen och ambitionerna. Det var helhetsbilden som gjorde att det blev som det blev.

Fanns det alternativ i Allsvenskan?

– Nej, inte vad jag vet. Men jag skulle inte säga att det var aktuellt att gå till en annan klubb i Sverige ändå. Jag var inställd på Degerfors om jag skulle vara kvar i landet.

Lindahl medger att det var en stor lättnad för honom när Degerfors gick upp till Allsvenskan. Det gjorde beslutet att flytta enklare.

– Det är klart att det var en väldigt stor lättnad. Det fanns intresse från Bodö/Glimt redan 2019. Då var mitt mål att stanna kvar och hjälpa Degerfors upp i Allsvenskan. Då känns det lättare att lämna.

Var det Degerfors som satte stopp 2019?

– Ja, det kan man väl säga att det var. Bodö la bud redan då men Degerfors tackade nej. Jag var ganska okej med det i det läget. Visst var det intressant från min sida då, men ännu intressantare nu, säger Lindahl till Fotbolltransfers.com och fortsätter:

– Bodö/Glimt kom tvåa den säsongen. Det var svårt att förutspå att de skulle dansa hem ligan förra säsongen. Men nu känns det rätt. Beslutet känns enklare nu.

Lindahl tror starkt på sitt gamla lag när de nu äntligen tar steget tillbaka till finrummet.

– Jag tror att det kommer gå bra för Degerfors. Under den månaden jag var med på försäsongen var det en stor tempohöjning från förra året. Dessutom har det tillkommit bra värvningar som höjer kvaliteten och det finns en mycket större bredd i truppen nu. Samtidigt har man redan ett stabilt fundament från tidigare säsonger, bra grundspel och en bollskicklig spelartrupp.

Avslutningsvis då. Har det blivit någon dejt i Norge?

– Ingen kommentar, säger Lindahl och skrattar.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com