Foto: DIF Fotboll

Officiellt: Peter McGregor klar för Djurgården

Publicerad: 2021-02-23 15:06 Allsvenskan

Den jamaicanske anfallaren Peter McGregor har skrivit på för allsvenska toppklubben Djurgårdens IF. Det handlar om ett lån med köpoption.

Djurgårdens IF meddelar på sin officiella hemsida att Peter McGregor är klar för klubben.

– Väldigt roligt att äntligen få komma till Djurgården, så fort jag fick klartecken på att åka var jag redo. Det har gått över ett år och jag har tränat hårt under tiden. Varje morgon har jag gått upp och kört och ibland har det blivit tre gånger om dagen. Det är typiskt ”Jamaican stuff”, vill vi uppnå något går vi in hundra för det och gör det som krävs, säger han till hemsidan.

– Jag gjorde en del research innan jag kom hit. Jag har kollat på träningar och försäsongsmatcher och gillar det jag ser. Det känns som en riktigt bra laganda och jag gillar energin i laget. Dessutom har jag spelat med många av spelarna när jag kört FIFA och haft dem i mitt lag, fortsätter McGregor.

20-åringen beskriver sina främsta egenskaper.

– Jag är snabb och duktig på att hålla i och skydda bollen. Det finns en del andra saker som jag är bra på men snabbheten är nog min främsta styrka, säger han.

Sportchefen Bosse Andersson är nöjd med värvningen.

– Peter kommer hit som ett lån under säsongen och vi har en option med klubben på ett längre kontrakt. Vi ska lära känna varandra nu i början och sedan kan det finnas olika typer av vägar. Men målsättningen är att han ska vara en truppspelare 2022, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Han är snabb, tuff, kraftfull och otroligt ambitiös som spelare, dessutom kan han använda båda fötterna. Sedan är det klart att under coronasituationen har han inte kunnat spela matcher sedan i somras, så det måste man ha med sig också. Men han har haft tillgång till en personlig tränare, kört hårt och ligger bra till konditionsmässigt. Vi inledde ju diskussionen förra året och sedan dess han har förberett sig noggrant för att komma hit. En mycket lovande talang som det ska bli spännande att följa.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com