Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Simon Thern: "Nu har jag varit i de fyra största om man ser till SM-guld"

Publicerad: 2021-02-23 15:01 Allsvenskan

IFK Göteborgs nyförvärv Simon Thern har gjort sin första träning med sina nya lagkamrater. Mittfältaren är tydlig - han har anlänt för att ta klubben till toppen igen.

Simon Thern, 28, lämnade IFK Norrköping efter förra säsongen. I går skrev han på för konkurrenten IFK Göteborg.

I en intervju med Göteborgs-Posten berättar mittfältaren varför valet till slut föll på Blåvitt.

– De har haft det lite tyngre de sista åren, om man ser det resultatmässigt. Men det känns som att det börjar spricka upp lite och spelet som man predikar nu är väl lite annorlunda. Och jag hade inte varit här om jag inte hade haft en tro på att det skulle kunna bli riktigt bra. Känslan är att klubben kan studsa tillbaka efter lite tyngre perioder. Förhoppningsvis kunna etablera sig som en toppklubb igen, säger Thern.

Det blev totalt tre säsonger i Norrköping. Thern kommer till ett Blåvitt som haft det tungt senaste åren. 28-åringen tror dock att han kan vara med och vända på steken.

– Det är klart, om man ser historisk de sista åren, har IFK Göteborg inte varit där de borde vara. Min drivkraft är att kunna vara med och bygga tillbaka en del av det, att jag är en spelare i mina bästa år som kan vara till stor hjälp i att hitta tillbaka till det som fanns när man själv spelade i Malmö. Den rivaliteten som fanns med att det var de klubbarna det oftast stod mellan. Det är också en typ av drivkraft som kan vara rolig att ta sig ann, säger han till GP.

Thern har tidigare vunnit SM-guld med Malmö FF (två stycken) och Helsingborgs IF. Han har även representerat AIK. Blåvitt blir femte allsvenska klubben.

– Det är roligt! Nu har jag varit i de fyra största om man ser till SM-guld. Malmö, Blåvitt, Peking och AIK. Det är häftigt och det är få som får vara med om det. Men facilitetsmässigt, när man kommer till Kamratgården, så är det här det bästa, det måste jag säga. Där är inte de andra klubbarna. Här är det verkligen toppklass, säger Thern till GP.

Innan övergången till Blåvitt var Thern högaktuell för en flytt till Bulgarien. Botev Plovdiv har tidigare bekräftat att spelaren till slut tackade nej.

– Bulgarien kändes inte rätt i magen. Tanken var att jag skulle åka dit och få en bild, men sedan bestämde jag mig för att jag inte kommer att köra på det och då spelar det ingen roll vad jag får för bild. Det är inte så lätt att resa i pandemin heller. Det här blev skitbra och jag är väldigt glad att vara här, säger Thern till GT.

Mittfältarens kontrakt med IFK Göteborg sträcker sig över säsongen 2023.

Thern gjorde två mål och tre assist på 24 matcher i Allsvenskan i fjol.

David Lind
david@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!