Foto: Andreas Gebert/Bildbyrån

Matthäus: "Bayern München kan värva Håland när Lewandowski lämnar"

Publicerad: 2021-02-23 14:18 Övriga Europa

Lothar Matthäus tror att Borussia Dortmunds skyttekung Erling Håland kan hamna i Bayern München när Robert Lewandowski lämnar.

Bayern München har tidigare betonat att de inte är med i racet om Erling Håland, 20, eftersom de har Robert Lewandowski, 32.

Den tidigare storspelaren Lothar Matthäus tror dock att Borussia Dortmunds skyttekung kan bli aktuell den dagen polacken lämnar Bayern.

– Han kommer inte att tjäna Borussia Dortmund för evigt. Han kommer att leta efter större klubbar, han kommer att få en högre inkomst. Om han stannar kvar i Bundesliga finns det bara ett steg för honom: FC Bayern. Han kan efterträda Robert Lewandowski i Bayern München om två eller tre år om Lewandowski skulle fundera på slutet av sin karriär, säger han till Sport1 och fortsätter:

– Men Lewandowski är för närvarande i form, Håland också och så länge Lewandowski spelar för Bayern, tror jag inte att Håland kommer, för de kommer inte att kunna spela med Håland och Lewandowski tillsammans eftersom de skulle ta bort varandras styrkor. Bayern kommer inte fundera på att sälja Lewandowski. Han kommer att avsluta sin fantastiska karriär i München. Först när Lewandowski inte längre är i Bayern frigörs platsen för Håland i München.

Matthäus menar också att han kan se Håland i Real Madrid och tror att spelaren även lockas av Premier League.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com