Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

GIF Sundsvall: "Cihan Sener är fortfarande ett alternativ"

Publicerad: 2021-02-22 21:08 Superettan

GIF Sundsvalls trupp inför säsongen börjar att sätta sig. Men nu bekräftar sportchefen att de hoppas kunna värva ytterligare en spelare.

GIF Sundsvall har hittills förstärkt med sju nya spelare inför den kommande säsongen, däribland Linus Hallenius, Robert Lundström och Erik Andersson.

Den senaste tiden har de haft ett antal provspelare på plats. En av de spelarna, Cihan Sener som senast kommer från Hudiksvalls FF är fortfarande ett alternativ.

– Vi får se hur förutsättningarna ser ut för oss. Det är både ur ett ekonomiskt och sportsligt perspektiv. Sportsligt skulle vi gärna vilja att han var här, men vi får se utifrån hur förutsättningarna ser ut, säger klubbens sportchef Urban Hagblom till Sundsvalls Tidning.

På frågan om klubben vill förstärka med en spelare svarar Hagström följande.

– Ja... Så är det. Men det är svårt att enbart peka på en enskild spelare, för vi håller på att se över hela balansen i truppen som man måste växla mot de ekonomiska förutsättningarna vi har. Därför kan det ta lite tid med en hel del frågor.

Sener är en offensiv spelare men främst är det en försvarare som Sundsvall jagar. Om det skulle bli en ekonomisk fråga kommer klubben att satsa på en mittback.

– Skulle det vara så så är det en mittback som det handlar om. Men eftersom vi inte vet exakt vilka förutsättningar vi har så tar det lite tid. Då kan vi också tappa spelare på grund av att vi inte kan ge besked åt det ena eller andra hållet.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com