Foto: Bildbyrån

Andreas Granqvist: "Just nu går det åt rätt håll"

Publicerad: 2021-02-22 20:35 Superettan

Helsingborgs IF lagkapten Andreas Granqvist har varit borta länge på grund av skadeproblem. Nu uttalar sig försvararen om situationen.

Andreas Granqvist, 35, missade hela förra säsongen med Helsingborgs IF på grund av en ljumskskada.

Den förre landslagskaptenen spelade endast en allsvensk match och har inte kunnat träna med laget på väldigt länge.

Men i helgen genomförde han sitt första hela träningspass med laget, nu uttalar han sig om en möjlig comeback. 

– Där jag är i dag har jag inte varit på länge. Inombords känner jag mig rätt positiv. Samtidigt vill jag se att jag klarar av två veckors stenhård träning utan bakslag. Att jag är med i alla övningar, kan ta maxlöp, glidtackla och slå crossbollar. Såna saker. Först då kan jag säga att jag är helt redo, och där är jag inte än, säger Granqvist till Helsingborgs Dagblad och fortsätter:

– Det var ett steg i rätt riktning. Planen den här veckan är att stegra belastningen. Så får vi se hur kroppen reagerar. Vi kommer trappa upp successivt. Men det tillslaget jag hade på bollen förra veckan har jag inte haft på länge. Just nu går det åt rätt håll, men det känns onödigt att spekulera i när jag kan spela match. Det enda jag kan påverka är att fortsätta följa direktiven jag får från det medicinska teamet. 

Granqvist avslöjar även att han har en tät kontakt med förbundskaptenen Janne Andersson.

– Vi har en jättebra dialog. Han vill så klart också att jag kommer i full träning och matchning. Därefter får vi se hur det fungerar och hur jag presterar. I dagsläget har vi inte satt ett slutdatum för om jag kan delta eller ej i EM-slutspelet. Vi tar det vecka för vecka.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com