Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Officiellt: Lucas Forsberg klar för AIK

Publicerad: 2021-02-22 19:04 Allsvenskan

Den 17-årige backtalangen Lucas Forsberg lämnar Sollentuna FK i Ettan Norra för spel i Allsvenskan med AIK.

AIK meddelar på sin officiella hemsida att högerbacken Lucas Forsberg, 17, är klar för klubben.

Talangen plockas in från Sollentuna FK. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2023.

– Lucas är en ung spelare med viss seniorerfarenhet, han är högerfotad och offensivt balanserad. Utgångspositionen är till höger, men han har även spelat till vänster i backlinjen. Det ska bli väldigt intressant att följa hans utveckling i AIK, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius till hemsidan.

Lucas Forsberg är givetvis glad över sin flytt.

– Det är en stor ära att få möjligheten att utvecklas som fotbollsspelare i AIK. Jag är väldigt stolt över att få tillhöra denna klubb, det har alltid varit en stor dröm sedan jag var liten, säger han till hemsidan och fortsätter: 

– Direkt när jag hörde om AIK:s intresse var det ingen tvekan om att det var hit jag ville gå. Jag ser fram emot att få spela framför alla supportrar och sätta igång med att arbeta tillsammans med laget.

Sollentuna bekräftar också övergången på sin officiella hemsida.

– Lucas har visat att det är möjligt att, genom hårt arbete och en stor passion för fotboll, stanna kvar på hemmaplan och utvecklas tillsammans med sina klubbkamrater till en elitfotbollsspelare, säger klubbchefen Mikael Thorstensson till hemsidan och fortsätter:

– Lucas har en fantastisk förmåga att vara avslappnad men samtidigt otroligt fokuserad på sin fotboll och varje ny utmaning som kommit har han klarat av. Jag vill även passa på att tacka alla spelare och ledare i Sollentuna FK som varit med och bidragit till Lucas utveckling, ingen nämnd och ingen glömd. Detta är en stor dag för Sollentuna FK och vi kan vara stolta över vår klubb.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com