Foto: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån

Dortmund om Sancho: "Imponerar nu när allt transfersnack är över"

Publicerad: 2021-02-22 16:32 Övriga Europa

Jadon Sancho är tillbaka i storform, vilket gläder Borussia Dortmund. Erling Håland känner sig samtidigt som en av lagets ledare.

Jadon Sancho, 20, var ett hett villebråd på transfermarknaden i somras. Manchester United i synnerhet pushade för en övergång.

Borussia Dortmund accepterade dock inga bud och Sanchos form dippade i takt med alla spekulationer.

Men de senaste veckorna har den offensiva yttern levererat strålande prestationer, vilket gläder Dortmunds vd Hans-Joachim Watzke.

– Jadon gör det väldigt bra just nu, han är tillbaka. Men det var bara en tidsfråga. Allt transfersnack i somras har redan glömts bort, säger han till Sport1 och fortsätter:

– Edin (Terzic) pratade mycket med honom. Jadon har visat återigen de senaste veckorna vilken otrolig kvalitet han har. Vi är mycket glada att han spelar för oss.

Erling Håland, 20, är också eftertraktad. Norrmannen är dock tydlig med att han trivs utmärkt i Dortmund och känner sig som en av lagets ledare.

– Det kan man säga. Jag känner att jag tar mer och mer plats. Klubben litar på mig och förväntar sig att jag avgör matcher till vår fördel. Och jag tycker om att vara i den rollen, så jag tror att jag håller med dig där, säger anfallaren till Viaplay.

– Jag känner att jag har upplevt mycket, trots min unga ålder. Jag försöker ta hand om de som är yngre än jag, och jag försöker hjälpa alla att bli bättre, fortsätter Håland.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com