Foto: Bildbyrån

Djurgårdens IF: "Vi ska nog sänka förväntningarna på Asoro"

Publicerad: 2021-02-20 11:21 Allsvenskan

Joel Asoro kom till Djurgårdens IF från Swansea tidigare i februari. Nu uttalar sig klubbens tränare Thomas Lagerlöf om anfallaren.

Joel Asoro, 21, återvände hem till Sverige efter fem år utomlands tidigare den här månaden då han skrev på för Djurgårdens IF

Den vindsnabba anfallaren som också kan spela på en kant var under hösten utlånad från Swansea till Genoa men där spelade han inte en enda tävlingsmatch.

Senaste tävlingsmatchen för Asoro kom i den engelska ligacupen för Swansea i september månad. Då spelade han 18 minuter.

Därför tycker Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf att det är vettigt att initialt sänka förväntningarna på Asoro.

– Joel har haft det lite jobbigt de senaste 10-14 dagarna. Han behöver nog växa in i det rent fysiskt. Han har ju tränat en hel del på egen hand men inte så mycket de sista tio dagarna, på grund av strul med coronaregler. Han har suttit både här och där. Han ligger lite efter, säger Lagerlöf till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Sen har han inte spelat match sedan förra sommaren heller, så vi ska nog sänka de initiala förväntningarna även om jag tror att det finns jättemycket att hämta av den pojken på lite sikt.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com