Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån

Officiellt: IF Elfsborg värvar Maudo Jarjué

Publicerad: 2021-02-19 12:02 Allsvenskan

Maudo Jarjué har skrivit på för allsvenska toppklubben IF Elfsborg. Den 23-årige försvararen ansluter från Austria Wien.

IF Elfsborg meddelar på sin officiella hemsida att Maudo Jarjué, 23, är klar för klubben.

– Det känns jättebra och jag är glad att vara på plats. Jag har sett en del matcher med Elfsborg och jag har pratat med många om klubben. Man ser att laget har höga ambitioner, alla i laget vill spela och jobbar hårt och fightas. Det är ett bra lag och det är därför jag är här, säger han till hemsidan.

23-åringen värvas från österrikiska Austria Wien.

– Jag är en central försvarare, tror på mig själv och har höga ambitioner och stora mål. Ger alltid 100 procent av mig själv på träning och match. Är stark fysiskt och snabb, säger han.

Elfsborg lånar Jarjué över den här säsongen, men har sedan en option att köpa loss honom.

– Det känns väldigt bra att idag kunna presentera en spelare av Maudos kaliber till IF Elfsborg. Maudos namn har funnits en längre tid på vår lista när vi önskat att förstärka vår trupp med ytterligare en försvarsspelare. Efter bra diskussioner med Austria Wien och en vilja från spelaren att komma till oss har vi nu lyckats hitta en lösning, säger klubbchefen Stefan Andreasson till hemsidan.

– Vi är överens om ett lån för säsongen 2021 men vi har redan nu säkerställt en köpoption och personligt avtal till säsongen 2024 ut. Maudo ansluter direkt till vår trupp, sedan återstår en del administration innan han är helt spelklar för IF Elfsborg, fortsätter han.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com