Foto: Bildbyrån

Officiellt: Kalmar FF värvar Jonathan Ring

Publicerad: 2021-02-19 11:56 Allsvenskan

Jonathan Ring lämnade Djurgårdens IF efter förra säsongen. Nu har den offensiva yttern skrivit på för konkurrenten Kalmar FF.

Kalmar FF meddelar på sin officiella hemsida att Jonathan Ring återvänder till klubben.

– Det känns bra att få komma hit och jobba med Henrik som tränare. Vi tänker väldigt lika inom fotbollen och det tror jag kommer hjälpa mig att bidra ute på planen, säger Ring till hemsidan och fortsätter: 

– Jag har fina minnen från när jag var här senast då vi stod för en stark höst och höll kvar Kalmar i Allsvenskan. Det är ett fint minne. Jag vet att jag kan prestera här och hoppas att jag kan göra det lika bra som senast. 

29-åringen ansluter från Djurgårdens IF.

– Jonathan är en poängspelare med stora kvalitéer i en mot en och får ofta spelarna runt omkring sig att växa. Det har varit ett önskemål i dialog med tränarteamet att få in en spelare med hans egenskaper och den erfarenheten han har med sig, säger KFF:s sportchef Jörgen Petersson till hemsidan. 

– Han har tidigare haft två väldigt fina sejourer i Kalmar FF och har gjort starka avtryck i Djurgårdens IF som en viktig offensiv spelare. Att vi lyckas knyta honom till oss är givetvis till glädje för föreningen och vi ser fram emot en spännande tid tillsammans framöver, fortsätter han.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com