Foto: Bildbyrån

Officiellt: Moonga Simba klar för SK Brann

Publicerad: 2021-02-18 22:30 Superettan

Det har ryktats om intresse från IFK Göteborg. Nu står det klart att Moonga Simba lämnar Västerås SK för norska SK Brann.

Västerås SK meddelar på sin officiella hemsida att yttern Moonga Simba, 20, säljs till SK Brann.

– Jag konstaterar att intresset för Moonga har varit mycket stort från såväl inhemska som utländska klubbar sedan fjolårets säsong avslutades. Det är förstås jättekul och är ett kvitto på att hans fina höstsäsong där han visade upp ett riktigt fint spel tillsammans med lika fina mål, har fått upp ögonen hos andra klubbar för hans kvalitéer, säger VSK:s tränare Thomas Askebrand till hemsidan och fortsätter:

– Sen är det förstås extra kul att en spelare som inte var ordinarie i Sandviken under våren sen kommer till en Superettaklubb under hösten och tar chansen när han får den. Om jag skulle ge mig på en jämförelse kan jag säga att Moonga påminner mig om Jonathan Levi som jag fick förmånen att se slå igenom när jag tränade Östers IF och som sen hamnade i Rosenborg och nu är etablerad i Allsvenskan.

Den norska klubben skriver på sin officiella hemsida att Simba signerat ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2024.

– Brann är en stor klubb med stort engagemang och det fick mig att komma. Det är ett bra steg för mig karriärmässigt och jag kan ha 100 procent fokus på fotboll, säger Simba till hemsidan.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com