Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Joel Asoro: "Jag vill bli jättestor"

Publicerad: 2021-02-18 17:16 Allsvenskan

Den U21-landslagsmeriterade anfallaren Joel Asoro har skrivit på för Djurgården - för att göra succé och sedan sticka utomlands igen.

Joel Asoro, 21, lämnade Sverige redan sommaren 2015. Sunderland värvade honom från IF Brommapojkarna.

Sedan dess har anfallaren även hunnit representera Swansea City, Groningen och Genoa.

Nu är han hemma och ska spela i Allsvenskan med Djurgårdens IF. Asoro berättar nu för Sportbladet att han fortfarande drömmer om att slå igenom internationellt.

– Jag vill bli jättestor alltså. Det ska jag inte sitta här och ljuga om. Men det kan jag inte säga att jag ska bli imorgon eller om två år, det handlar om att jag måste ta dag för dag för att kunna komma närmare mina mål, han.

Det råder inga tvivel om att det finns stora förväntningar på Asoro. Men det bryr han sig inte om.

– Jag har aldrig varit rädd för press. Det handlar inte om det. Man förbereder sig, man tar det som det kommer. Man måste sluta tänka på så mycket saker och i stället göra dem. Det är för mycket snack, det gäller bara att göra det på planen, säger han till Sportbladet.

Asoro har tidigare sagt att det bara var Djurgården som gällde vid en flytt hem. Nu förklarar han varför.

– Jag och Bosse (Andersson) har haft kontakt sedan jag var 14–15 år. Han har snackat med mig om att jag ska komma till Djurgården för länge sedan, när jag var liten. Men då har det varit lite... ”äh jag vet inte”. Vi har haft kontakt där och han har alltid frågat ”vad gör du?”, ”hur mår du?” och sådana saker. Han har alltid sagt att det finns en plats för mig i Djurgården. Det känns som att det är en familj som jag kommer till, säger han till Sportbladet.

21-åringens kontrakt med Stockholmsklubben sträcker sig över fyra år.

David Lind
david@fotbolltransfers.com