Foto: Bildbyrån

Bosse Andersson talar ut om framtiden i Djurgården

Publicerad: 2021-02-18 10:02 Allsvenskan

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson känner sig långt ifrån färdig. Men på sikt kan han engagera sig i Roslagsidrotten.

Bosse Andersson återvände till Djurgårdens IF inför 2014. Han har haft många olika roller i klubben, men har utmärkt sig mest som sportchef.

I en intervju med Norrtelje Tidning berättar Andersson att han fortfarande känner sig motiverad.

– Jag har varit i Djurgården i över 20 år, i olika roller. Det här är ett pressat och tidskrävande jobb, och jag vet att det inte kommer vara för evigt. Jag fick frågan nyligen på ett medlemsmöte hur jag ser på min egen framtid. Och där sa jag att det inte känns som att jag kommer sluta snart. Just nu känner jag mig glad över att Djurgården mår väldigt bra, där vi har skapat oss en trygghet. Dessutom har vi bra personal i klubben, så jobbet är väldigt stimulerande. Jag kommer nog fortsätta några år till. Och när jag är klar som sportchef hoppas jag att jag kan finnas kvar i någon annan roll i Djurgården, säger han.

I framtiden öppnar han dock för engagemang i Roslagsidrotten.

– Ja, jag trivs bra i Norrtälje och har väl en plan på det. Vill man vara en del av samhället är föreningslivet och näringslivet platser som är bra att vara verksam i. Det är inget som jag utesluter, att jag kan vara med och bidra till att utveckla föreningslivet i Roslagen i framtiden, säger Andersson till Norrtelje Tidning.

Bosse Andersson har genom åren hyllats för sin förmåga att värva billigt och sälja dyrt, vilket gett Djurgården en stabil ekonomi.

David Lind
david@fotbolltransfers.com