Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Finndell tillbaka i Djurgården: "Känner mig mer redo än någonsin"

Publicerad: 2021-02-17 16:17 Allsvenskan

Hampus Finndell är tillbaka i Djurgårdens IF efter utlåningen till Dalkurd FF. Nu är talangen redo för en full säsong i Allsvenskan, uttrycker han till Fotbollskanalen.

Hampus Finndell återvände i december 2017 till svensk fotboll - efter drygt två år i holländska Groningen.

Då skrev 20-åringen på för Djurgårdens IF med hopp om speltid i Allsvenskan. Men det fick vänta.

Mittfältaren debuterade först 2019 när han fick hoppa in mot Falkenbergs FF. Därefter fick talangen några få inhopp innan han i fjol blev utlånad till Dalkurd FF.

Men nu är Finndell tillbaka i Djurgården och redo för en full säsong i Allsvenskan. Det uttrycker han i en intervju med Fotbollskanalen.

– Jag kom väldigt tidigt och man får inte glömma bort att jag bara är 20 år, så jag är fortfarande väldigt ung. När jag kom var jag kanske inte helt redo för att börja spela direkt. Jag tycker att förra säsongen i Superettan var väldigt givande för mig och jag lärde mig väldigt mycket för att bli en seniorspelare, så inför den här säsongen känner jag mig absolut mer redo än vad jag gjorde tidigare, säger han till Fotbollskanalen.

Finndell är fullt inställt på att spela med Djurgården kommande säsong, men inser samtidigt att det är tuff konkurrens om platserna.

– Vi har många bra fotbollsspelare och de nya som har kommit in är också väldigt bra. Det gäller att visa framfötterna och det är bara positivt med konkurrens. Det finns inget negativt med det, säger han till Fotbollskanalen.

Mittfältarens kontrakt med Djurgården går ut efter säsongen.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com