Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Officiellt: Alexander Kacaniklic klar för Hajduk Split

Publicerad: 2021-02-15 19:12 Allsvenskan

Alexander Kacaniklic lämnar Hammarby IF. Den tidigare landslagsmannen fortsätter karriären i kroatiska storklubben Hajduk Split.

Hammarby IF bekräftar på sin officiella hemsida att Alexander Kacaniklic, 29, lämnar för Hajduk Split.

– Det känns såklart tråkigt att lämna Bajen, men samtidigt har jag en ny spännande utmaning framför mig. Jag har verkligen haft en fantastisk tid här, fått vänner för livet och är väldigt stolt över att ha spelat för klubben, säger han till hemsidan och fortsätter:

– Jag vill tacka alla bajare för det otroliga stödet och fotbollsfesterna vi haft på Nya Söderstadion under min tid i klubben. Jag har många fina minnen men ett av de starkaste är vinsten och 2-1-målet mot Djurgården. Jag är övertygad om att klubben har en ljus framtid, och jag kommer fortsätta att följa Bajen på alla sätt jag kan.

Kacaniklic gjorde fyra mål och nio assist på 23 allsvenska matcher för Hammarby förra säsongen.

– Det var fantastiskt att få en klasspelare som Alex till Hammarby, som hållit hög klass i sitt offensiva spel. Samtidigt har han varit tydlig med sin ambition att gå ut i Europa igen, och den möjligheten har han nu fått. Återigen så gäller vår strategi som riktmärke, och med tanke på den offensiva balansen vi har i truppen, och att vi har flera spelare under stark utveckling, så känner vi oss trygga att tillmötesgå Alex önskan. Alex har bidragit stort i Hammarby med sin kvalitet och professionalism och vi önskar honom lycka till, säger Bajens sportchef Jesper Jansson till hemsidan.

Kacaniklic har signerat ett kontrakt med Hajduk Split som sträcker sig till sommaren 2024.

Enligt den kroatiska klubben ansluter den offensiva yttern som bosman.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com