Foto: Lorraine O´Sullivan/Bildbyrån

Solskjaer om Uniteds chanser: "Vilket val Håland gör är upp till honom"

Publicerad: 2021-02-12 16:56 Övriga Europa

Borussia Dortmunds skyttekung Erling Håland är ett hett villebråd på transfermarknaden. Ole Gunnar Solskjaer uttalar sig nu om Manchester Uniteds chanser att vinna dragkampen.

Erling Håland, 20, har en utköpsklausul i sitt kontrakt med Borussia Dortmund. Den ligger på 75 miljoner euro, men träder i kraft först sommaren 2022.

Den norske landslagsstjärnan kan dock lämna redan efter den här säsongen eftersom Dortmund behöver sälja för att rädda ekonomin. Dessutom kan tyskarna få en högre övergångssumma i år.

Håland, som gjort 22 mål på 22 tävlingsmatcher den här säsongen, jagas av flera av Europas allra största klubbar.

I en intervju med norska VG får Ole Gunnar Solskjaer frågan om han kan övertyga sin tidigare adept att välja Manchester United.

– Det är tydligt att... Erling kommer att ha en fantastisk karriär. Jag följer Erling. Det har jag alltid sagt. Var det 18 månader vi hade tillsammans (i Molde) eller något? Nästan två år kanske. En underbar tid. Han kommer definitivt att ha en superkarriär för både Norge och sin klubb. Han gör det otroligt bra för Dortmund, så vi får se var han hamnar. Som norrman och en som har arbetat med honom är det naturligtvis kul att han gör det så bra, säger United-managern.

– Vi kommer att göra vad vi kan för att bli ett bättre lag, sedan kommer han att göra vad han kan för att bli en bättre spelare.Var hamnar han? Jag vill inte säga något annat än att jag önskar honom all lycka. Vilket val han gör får vara upp till honom, fortsätter Solskjaer.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com