Foto: Bildbyrån

Officiellt: Helsingborgs IF förlänger med Lindegaard

Publicerad: 2021-02-12 16:47 Superettan

Anders Lindegaard har tidigare meddelat att han stannar i Helsingborgs IF. Nu har målvakten signerat ett nytt kontrakt.

Helsingborgs IF meddelar på sin officiella hemsida att Anders Lindegaard, 36, förlängt sitt kontrakt med ett år, över säsongen 2022.

– Det är ingen hemlighet att jag närmar mig de avslutande kapitlen av min karriär men jag mår fysiskt bra, njuter av att komma in till träningen varje dag och ser framemot att spela matcher. Jag vill fortsätta spela så länge jag njuter av det och samtidigt kan bidra till både laget och klubben, säger dansken till hemsidan. 

– HIF har en enorm potential och jag är väldigt tacksam att få chansen att stanna här för att hjälpa klubben att utvecklas till en nivå där den hör hemma, inte bara inom fotbollen men också i staden Helsingborg. Jag är glad över att få ett längre perspektiv för den processen, fortsätter han.

HIF:s spelande sportchef Andreas Granqvist är glad över att ha säkrat upp veteranen.

– Anders är en toppmålvakt och ledartyp som har en enorm erfarenhet men också en hunger till att både fortsätta utvecklas och bidra till att göra laget bättre. Han är också högst motiverad till att hjälpa våra yngre spelare och vara en viktig faktor i att bygga upp klubben igen. Att vi trots spel i Superettan lyckas behålla en spelare av hans kaliber gör oss oerhört glada och stolta, säger han till hemsidan.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com